STICHTING COLLOT ZIEN EN BELEVEN

JAARVERSLAG 2022

Het was zeer verheugend dat het dit jaar weer mogelijk was om een tentoonstelling te organiseren. Wij, en met ons zeker ook veel trouwe bezoekers van onze tentoonstellingen, hebben het de afgelopen twee jaar erg gemist. In mei was er een voorjaarstentoonstelling in Gytsjerk. Wat we toen nog niet wisten, is dat het de laatste tentoonstelling zou worden in het huis van Angelika en Henk.
In september organiseerden we een nazomertentoonstelling in Leiden. We wisten dat het de laatste tentoonstelling zou worden in gezondheidscentrum de Lemniscaat. Gelukkig mogen we ook in het ‘therapiehuis de Lemniscaat’ onze herfsttentoonstelling blijven In aanloop naar de tentoonstelling mochten we daar een bijdrage over schrijven voor De Verwachting het kwartaalblad van stichting De Heraut. Veel lezers van dat blad vonden de weg naar de tentoonstelling!

In juni hebben we vergaderd en tussendoor via mail en app contact met elkaar gehouden.

Aankoop en schenking
In de zomer kwam een schilderij beschikbaar (Roos) dat we al regelmatig op onze tentoonstellingen konden laten zien. We hebben dat schilderij aangekocht.
In het najaar kregen we uit een legaat een schenking van drie schilderijen: De zaaier, Rozen en een Landschap (Tintagel). De zaaier hebben we vrijwel onmiddellijk gekregen, de andere twee schilderijen blijven naar wens van de erflater voor de duur van haar leven bij een bekende van hem.

Het schilderij De zaaier is van een nieuw passe-partout, nieuwe lijst en museumglas voorzien.

Schilderij uitleen
De uitleen van schilderijen – onze belangrijkste inkomstenbron – loopt niet echt goed. Dat is mogelijk het gevolg van het al twee keer niet door kunnen gaan van de herfsttentoonstelling. Bovendien zijn er schilderijen uitgeleend waarvoor de huurder (een deel) niet heeft betaald. Kortom: de inkomsten zijn op dit moment erg mager. Daarnaast zijn er wel vaste kosten en moeten we in de toekomst mogelijk huur betalen voor gebruik van de Lemniscaat voor de herfsttentoonstelling.

uitleenoverzicht 2022
Parsival uitgeleend van 1 januari tot eind februari en van begin oktober tot 31 december
Michael van 1 januari tot eind september
Noli me Tangere van begin mei tot 31 december
Man met hond 1 januari tot eind september
Magnolia 1 januari tot eind september
Schilderij zonder titel van eind september tot 31 december
Emmausgangers van 1 januari tot eind april
Dying rose van eind september tot 31 december

Wat betreft de toekomst van de stichting: we willen heel graag doorgaan met de activiteiten van de stichting maar om dat te kunnen blijven doen is versterking gewenst.

Financieel jaarverslag
Financieel is dit jaar positief afgesloten. Het jaarverslag is door Sandra de Knegt – van Egmond verzorgd.