Schilderijbespreking op de OlmenEs

Ons bestuurslid Angelika Verhoog was de avond voor het Michaelsfeest op de OlmenEs om het schilderij van Parsival van Liane Collot ‘d Herbois te bespreken. Het schilderij hangt sinds mei op De OlmenEs. De bewoners van deze gemeenschap van volwassenen met een verstandelijke beperking hebben al enkele maanden met de Parsival in hun midden geleefd.

Angelika schrijft over deze avond het volgende:

Ik wil jullie even vertellen dat ik afgelopen donderdag een onvergetelijke avond bij OlmenEs heb gehad, een dag voor het Michaelsfeest..
Zij hebben op dit moment ons Parcival schilderij te leen. De vraag aan mij was om iets te doen met een verbinding van Michael en Parcival. Best een uitdaging. Ik heb me hierdoor veel dieper met het Parcival verhaal verbonden.
De avond was goed bezocht, weer veel nieuwe gezichten en ook een aantal bewoners, wat altijd heel bijzonder is. Ik heb de biografie van Liane deze keer veel korter gehouden, daarna de bespreking, waarbij veel dingen ontdekt werden. Dat ging in de pauze gewoon door. Daarna de mijmeringen over Michal en Parcival. Alle mensen waren heel betrokken en geraakt en dat raakte mij weer. Het was een avond vol licht en warmte.